Akkumulátor, targonca akkumulátor, akkumulátor töltő, akkumulátor csatlakozó

Akkumulátor szaküzlet
Akkumulátorok háza: Az Autó-System Kft. 1205 Budapest, Sas u. 20.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8:00-17:00
Ebédidő miatt 13:00 - 13:30 üzletünk zárva van!
Telefon: +36 1 285 1897 illetve +36 30 799 3804

 

Szuper-akkumulátorok vannak?

Szuper-akkumulátorok, igen vannak!

Jelenleg a lítium-bázisú akkumulátorok az egyeduralkodók a világunkban, de a Toyota kutatói elméletileg rátaláltak egy hatékonyabb akkumulátorra. Egyéb tájékoztatások alapján egy véletlen folytán történt meg.

A magnéziummal, mint akkumulátor-elektródával egy ideje már kísérleteznek, de a mai napig nem találtak hozzá olyan elektrolit-folyadékot, amivel jól működött volna az akkumulátor. A Toyota kutatói azonban rábukkantak egy megoldásra, méghozzá lényegében véletlenül. Kutatásuk során a hidrogén-tárolás hatékonyabb módját keresték az akkumulátor fejlesztésénél.

Szuper-akkumulátorok

A Toyotánál persze tisztában vannak a lehetőségekkel. Az új akkumulátor kifejlesztése, a gyártási eljárások kialakítása, valamint a gyártás beindítása és felfuttatása, a tapasztalatok szerint legalább 20 évig tart, és hihetetlen költségekkel jár. Plusz további évekbe telhet, mire a technológia az autóipar számára is megfizethetővé válik. A Li-ion akkumulátorok ma már a tömeggyártás fázisában vannak, de még mindig olyan drága, hogy a legtöbb villanyautó árának mintegy háromnegyedét az akkucsomag adja.

Ezzel együtt biztató, hogy az akkumulátor-kutatásban évről évre hallani olyan újdonságokról, amelyek egy komolyabb áttörés lehetőségével kecsegtetnek. Természetesen nem a Toyotáé az egyetlen ilyen megoldás, néhány évtized múltán melyik lehet az, amely új lendületet adhat az elektromos járművek fejlesztésének.

Egyéb akkumulátor hírek